Irak'ta Terör Kurbanlarının %90'ı Amerikan Silahlarının Kurbanı Oldu

Pt, 15/08/2022 - 15:59

Iraklı bir güvenlik uzmanı, Diyala ilinde ve ülkenin diğer illerinde terör mağdurlarının %90'ının Amerikan silahlarının kurbanı olduğunu belirtti.

Welayet News  - Iraklı güvenlik uzmanı Şahin el-Abidi, IŞİD'in Diyala ve diğer illerdeki sivil veya güvenlik güçlerini hedef almak için Amerikan silahlarını kullanmasında önemli bir oranda artış olduğunu söyledi.

Şahin el-Abidi, el-Malume haber sitesine verdiği röportajda şöyle dedi: "IŞİD, keskin nişancı saldırılarının %75'inde Amerikan silahlarını kullanıyor."

Iraklı güvenlik uzmanı, yaptığı açıklamanın devamında, "Terör kurbanlarının %90'ı, özellikle keskin nişancılar olmak üzere IŞİD tarafından kullanılan Amerikan silahlarının kurbanı oldu. Bu kurbanların %60'ı ise özellikle kurtarılmış bölgelerde keskin nişancılar tarafından hedef alınanlardan oluşuyor." dedi.

Iraklı güvenlik uzmanı Şahin el-Abidi, IŞİD'in Amerikan silahlarını kullanması ve bu terör örgütünün çetelerine teçhizat ve adam getirme yolları, cevaplanması gereken bir soru olduğunu da ifade etti.



Yeni yorum ekle