Ensarullah: Arabistan’ın İran’a yönelik ithamları yenilgilerini aklamak içindir

Cu, 22/06/2018 - 16:18

Yemen Yüksek Siyasi Şura üyesi, “İran hakkı savunduğu için Suudi koalisyonu bu ülke aleyhinde ithamda bulunuyor, mütecavizlerin alışkanlığıdır bu; her yenilgiye uğradıklarında bazı ülkeleri suçlamaya çalışırlar” açıklamasında bulundu.

Welayet News - El Meyadin televizyon kanalına konuşan Yemen Yüksek Siyasi Şura üst düzey üyesi Dayfullah Şami, El Hadide savaşının Yemen halkı ile Suudi işgalciler arasında süren kader belirleyici bir savaş olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Geçen haftanın ilk günlerinde, koalisyonun operasyonu başlatma saatini belirlediğini ve birkaç gün içinde El Hadide’yi özgürleştirip bu şehirde Bayram namazı kılacağı öngörüsünde bulunduğunu haberlerden işitmiştik. Bu yönde ağır bir medya hamlesi başlattılar fakat çok geçmeden yenilgileri ortaya çıktı. Son iki günde ise El Hadide havaalanına girdiklerini söylediler ancak Yemen savaş haber merkezi havaalanından bazı görüntüler vermek suretiyle, medya üzerinden yaydıkları yalanları ifşa etti ve savaşın gerçeklerini açığa çıkardı. Abdulmelik Bedruddin’in de açıkladığı gibi batı sahilindeki savaş, kralık güçler ve zırhlı araçları için bir bataklık haline gelmiş ve işgalci güçlerle birlikte bu bataklıkta batmış durumdalar”.

“Biz her açıdan ve sorunluluk hissi temelinde bu savaşa hazırız. Bu savaşta hedefimiz, topraklarımızı, namusumuzu, keramet, izzet, egemenlik ve bağımsızlığımızı savunmaktır. Dolaysıyla düşman böyle bir savaşa girerken sonuçlarını düşünmeden, kibirle, kendini üstün görerek giriyor ve bu yolda kendini techizatlarla, elinde bulan imkanlarla ve hakeza küresel istikbarın destekleriyle avutuyor. Ama bu saldırı karşısında Yemen halkının direnişi, efsanevi bir direniştir ve sabırla, metanetle savaşı takip ediyorlar. Düşman ilerliyor  mu ya da geri mi çekiliyor bizim için bir ehemmiyeti yoktur, bizim için asıl önemli olan direniştir, dik duruştur.  Onlar irademizi kırmaya kadir değiller. Düşman Yemen halkını görmezden gelemez. Yemen savaş haber merkezi, savaşla ilgili görüntüler ve belgeseller yayımlayarak düşmanın oyununu bozacaktır, çünkü düşman meydan savaşlarına yoğunlaşmaktan ziyade medya savaşıyla meşkul.”

Dayfullah Şami, Tahran’ın El Hadide savaşı bağlamında savaş gemilerini Aden körfezine gönderdiğine ilişkin  haberlerin doğru olup olmadığına yönelik soruyu ise şöyle yanıtladı: “Yemen halkı ile savaş meydanında Yemenli mustazaflardan ne zaman bir darbe yediklerinde kendi medyalarında Yemen halkının itibarını düşürebilecekleri bir şekilde propagandaya başlaşlar. Bu hususta İran aleyhinde sürekli bir takım ithamlarda bulunurlar ve bu ülkenin karşı tarafa yardım etme amacıyla Yemen’de bulunduğunu öne sürerler. Oysa ki, Tahran, Suudi koalisyona üye ülkelerin denetimi olmadan ilaç ve suyu bile Yemen’e sokmuyor”.

Yemen Yüksek Siyasi Şura üyesi, devamla şöyle dedi: Savaş gemilerin Suudi koalisyon güçlerin nezareti olmaksızın Yemen’e geldikleri diye bir şey söz konusu değil. Bununla birlikte, işgalciler sürekli yenilgilerini aklama peşindeler ve bu doğrultuda, gerçekte İran’la savaşıyorlarmış gibi lanse ediyorlar. Biz hiçbir ülkeden askeri yardım talebinde bulunmadık ve umarız kimsenden de yardım talebinde bulunmayız. Bizim dileğimiz ilahi yardımdır, dünyadan bir yardım istemiyoruz ancak Yemen’e karşı devam eden saldırılar konusunda dünyanın olumlu bir tutum almasını bekliyoruz ve küresel vicdanın uyanmasını temenni ediyoruz”.

“İran hakkı savunduğu için Suudi koalisyonu İslam Cumhuriyetindeki kardeşlerimizi suçluyor” diyen Dayfullah Şami, “Mütecavizlerin alışkanlığıdır bu; her yenilgiye uğradıklarında bazı ülkeleri suçlamaya çalışırlar” vurgusu yaptı.           

Welayet News



Yeni yorum ekle