Erdoğan: Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden parası olan geçer

Cu, 22/06/2018 - 16:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kartal'daki mitinginde yüksek fiyatları tepki çeken köprüler konusunda konuştu. Erdoğan, "Parası olan özel sektörün, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçer, diğerleri diğerlerinden geçer. Bay Muharrem sen onlardan geç" dedi. Ataşehir mitinginde Kandil harekatına değinen Erdoğan, "Şimdi Kandil'deyiz. Gerekirse Sincar'da olacağız" diye konuştu.

Welayet News - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fiyatları sürekli eleştiri konusu olan köprüler hakkında CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye cevap verdi. Erdoğan, “Parası olan özel sektörün, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçer, diğerleri diğerlerinden geçer. Bay Muharrem sen onlardan geç” dedi.

Erdoğan’ın Kartal’da AK Partililere yaptığı konuşmadaki açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

‘YOLLARIMIZ VAR MIYDI?

  • Suyumuz var mıydı, her taraf delik deşik miydi? Yollarımız var mıydı? Ya buraları bir ilçe haline getiren biziz. Şu anda CHP zihniyeti burada (Kartal). Nasıl memnun musunuz? Var mı hizmet?
    (İnce’nin basına sızdırılan telefon görüşmesi) Devletin memuruyla bakıyorsunuz, aman yarabbi. Nasıl küfürlü konuşmalar. Bunlardan cumhurbaşkanı adayı olur mu? Memurlara tekme tokat mı gireceksin? Dinlediniz değil mi?..
  • ​Biz size efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik ve hizmetlerle yanınızda bulunduk. (Kartal) Buraları bir ilçe haline getiren biziz.

‘PARASI OLAN…’

  • Ne diyor, onun şöyle ücreti var, bunun böyle ücreti var. Kardeşim öyle veya böyle sen işine gelen köprüden geç. O pahalı olandan geçme, onu biz özel sektöre yaptırdık, bu kaynakların çeşitlendirilmesidir. Parası olan özel sektörün, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçer, diğerleri diğerlerinden geçer. Bay Muharrem sen onlardan geç.

‘DEMİRTAŞ’TAN BAŞKA ADAY YOK MUYDU?’

  • (HDP için) O partinin çıkarabileceği başka aday yok muydu?
  • Şimdi bir de Anadolu Yakamıza şehir hastanemizi yapıyoruz. Eski Samandıra’daki askeri havalimanının olduğu yere şehir hastanesi yapıyoruz. Anadolu Yakası’nın sağlık noktasında bir sorunu kalmayacak.

BU DÖNEM İKİ ÖNEMLİ PROJEMİZ VAR

  • Bu dönem iki önemli projemiz var; biri millet bahçeleri, biri millet kıraathaneleri. İnşallah Kartalımıza güzel bir millet bahçesini yapacağız, bir de güzel bir millet kıraathanesi yapacağız. Biz yaparız, onlar yıkar. Onlar yıkım ekibi, biz yapım ekibiyiz.
  • Şimdi ne diyorlar? ‘Ben niye şehir hastanesi yaptırayım?’ Kim diyor bunu? Adaylardan bir tanesi. Sen ne için geliyorsun o zaman? Şehir hastanesi yaptırma, devlet hastanesi yaptırma, ne yaptıracaksın ne, onu söyle.
  • Pazar günü ben milletime güveniyorum, ben milletimi seviyorum. Milletim bunlara gereken cevabı pazar günü verecektir. 

Erdoğan: Maltepe’yi teröristler yönetiyor

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Kartal’ın ardından partisinin Maltepe’de düzenlediği mitinge de katılarak halka hitap etti.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

ÜNİVERSİTEYİ ÖĞRENCİLERİMİZİN AYAĞINA GÖTÜRDÜK: Anneler biz kitabımızı alabiliyor muyduk? Şimdi kitabımızı sıraların üzerine koymuyor muyuz? Bay Muharrem, ‘Üniversite ücretsiz olacak’ diyor. Senin dünyadan haberin yok. Üniversite zaten ücretsiz, kaldı ki harçları biz kaldırdık. Üniversiteyi öğrencilerimizin ayağına götürdük. Üniversitelerimizde inşallah kısa bir zaman sonra Türkiye kaliteyi de yakalayacak. Kaliteyi de yakaladığı zaman Aziz Sancarların sayısı da bir, iki olmayacak. İnşallah, bunların sayısı da artacak, bu konuda da kararlıyız.

MALTEPE’Yİ TERÖRİSTLER YÖNETİYOR: CHP demek susuzluk demektir. CHP demek kirlilik demektir. CHP demek yolsuzluk demektir. İSKİ yolsuzluğunu hatırlayın. Şimdi aldığım bilgiye göre, Maltepe Belediyesi’nin de bir tane elemanı içerideymiş. Üstelik de Başkan Yardımcısı. Neden biliyor musunuz? MLKP’den dolayı, yani terör. Düşünün terör örgütü mensupları Maltepe’yi yönetiyor hale bak. Benim Maltepeli kardeşlerim hala bu partiye oy mu verecek Allah aşkına.

SURUÇ’TA ATTIĞINIZ ADIMIN BEDELİNİ ÇOK DAHA AĞIR ÖDEYECEKSİNİZ: Şunu açık söyleyeyim; bizim PKK ile mücadelemiz bundan sonra çok daha kararlı gidecek. FETÖ ile de mücadelemiz çok daha kararlı gidecek. Sorun bakalım Bay Muharrem’e, Bay Kemal’e ‘Sizin terörle mücadele konusunda bir ifadeniz oldu mu, bir açıklamanız oldu mu, FETÖ ile mücadelede bir açıklamanız oldu mu?’ Yok. Niye? Beraberler onun için. Suruç’ta attığınız adımın bedelini çok daha ağır ödeyeceksiniz. Zira orada attığınız adımda, o PKK’nın paçavrasını elinde tutan katil, şu anda içeride ama şunu açık söyleyeyim, bizim PKK ile mücadelemiz bundan sonra çok daha kararlı gidecek.

YSK YANLIŞ YAPMIŞSA AYNI YANLIŞI BİZ DE YAPACAK MIYIZ?: (HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş) Neymiş mahkum olmamış. Bunu Bay Kemal savunuyor. ‘Mahkumiyeti mi var?’ diyor, ‘YSK buna aday olabilirsin’ dedi… Yani YSK burada vicdani davranmamışsa, böyle bir yanlış yapmışsa aynı yanlışı biz de yapacak mıyız?

‘GEREKİRSE SİNCAR’DA OLACAĞIZ’

Daha sonra Ataşehir’de miting düzenleyen Erdoğan, Kandil Dağı’na yönelik harekata değindi. Erdoğan, “Şimdi Kandil’deyiz. Gerekirse Sincar’da olacağız. Ülkemizi rahatsız eden kim olursa olsun, dinlemeyiz vururuz. Siz bize dediniz ki ‘bizi rahatsız edeni gidin vurun.’ Yapacağız, devam edeceğiz. Güvenli bir ülke huzur içinde bir ülke mutlu bir ülke bunun için bu adımları atıyoruz, atacağız. Herkes şunu anlayacak; Türkiye Cumhuriyeti’ne yanaşmak yok. Bunu görecekler” dedi.

‘CHP’YE GÖNÜL VEREN KARDEŞLERİME SESLENİYORUM’

CHP seçmenine seslenen Erdoğan, “Şimdi CHP’ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum. İdeolojik yaklaşımları bırakın. Ataşehir’in Belediye Başkanı’nın eşi burada bol bol daire sahibi oluyor, bol bol daire dağıtıyor. Bunların hesabını benim Ataşehirli kardeşim sormayacak mı? Hesabı siz soracaksınız. Ataşehir bu defa 2019 Mart’ına farklı hazırlanacak. İnşallah belediye başkanlığını da biz bu CHP’den alacağız. Pazar günü ilk sınavı yapıyoruz” diye konuştu.

 



Yeni yorum ekle