ABD Liderliğindeki Koalisyon Yine Sivillere Saldırdı

Cu, 22/06/2018 - 09:16

Amerika liderliğindeki koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının Suriye'nin doğusunda yer alan Deyrezor bölgesinde kan döktüğü ve 8 sivilin öldüğü anlaşılıyor.

Welayet News - El'Ahd haber sitesine göre, bu saldırıda yaralı sayısına değinilmedi.  Amerika'nın liderliğindeki bu saldırı son 20 günde sivillere yönelik 2. saldırı oluyor. 1 haziran'da düzenlenen saldırıda da 8 sivil ölmüştü.

Bu arada SANA’nın Dera muhabiri verdiği haberde,  dış güçlerin Suriye ve halkına karşı savaşta maşa olarak kullandıkları en'Nusra Cephesi teröristlerinin Dera’da en önemli gezinti alanı sayılan Panorama bölgesine füzelerle saldırdıklarını ve saldırıda can kaybının olmadığını yalnızca maddi hasarın meydana geldiğini bildirdi.

SANA  muhabiri ordu birliklerinin saldırgan teröristlerin mevkilerini tespit ederek bir füze bataryasını terörist ekibiyle birlikte imha ettiklerini belirtti.

İsrail ve ABD destekli radikal teröristlerin iki gün önce Dera kentinin farklı bölgelerine bulundukları füze saldırıları sonucunda yedi yaşlarında küçük bir kız çocuğu ölmüş, iki sivil de  yaralanmıştı.

 



Yeni yorum ekle