Hizbullah: Direniş ve Silahları Lübnan'ı Savunmak İçin En İyi Seçenek

Pt, 01/08/2022 - 11:29

Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı, düşmanların Lübnan'a yönelik komplolarına değinerek, direnişin ve silahlarının Lübnan'ı ve çıkarlarını savunmak için en iyi seçenek olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Seyyid Haşim Safiyuddin şunları söyledi:

'Amerika Birleşik Devletleri, bazı uzlaşmacı ülkeler ve bazı dar görüşlü Lübnanlılar, direnişi silahsızlandırmaya ve direnişe ve Lübnan'a karşı komplo kurmaya çalışıyorlar ve bu bize, ülkemizi, vatanımızı ve milletimizi savunmak için direnişin ve silahlarının en iyi seçenek olduğunu gösteriyor.

Lübnan'da ulusal ve tarihsel bağlamda kök salmış bu direnişin, onurlu ve büyük bir toplum inşa ettiğine ve aynı zamanda direnişin büyük toplumsal deneyimler sağladığına ikna olmak istemeyen insanlar var. Onlar, direnişin iyi yönetim, planlama ve siyasi, sosyal ve kültürel vizyona sahip kurumlar inşa ettiğini ve her alanda var olduğunu ve tüm bu faaliyetleri Lübnan ve halkının çıkarları doğrultusunda gerçekleştirdiğini bilmiyorlar.

Lübnan'da veya bölgede herhangi biri, halkın ve direnişin destekçilerinin,  Lübnanlı Şiilerin dini ve siyasi mercii İmam Seyid Musa Sadr'ın, direniş şehitlerinin lideri Seyyid Abbas Musevi'nin, Direniş Şehitleri Şeyhi Ragıp Harb'ın, Hizbullah'ın Lübnan'daki askeri komutanı Şehit Hacı İmad Muğniye'nin ve tüm şehitlerin yolundan geri adım atacağını düşünüyorsa büyük bir yanılgı içerisindedir. Çünkü biz yolumuzu biliyoruz ve son gücümüze kadar bu yolu sürdüreceğiz.

Söz verdiğimizi yaptık ve konuştuğumuz şeyler gerçeklerdir. İnsanlarımızı satmayacağız. Çünkü bu, bizim kültürümüzden ve dinimizden uzaktır. Biz, kendimize ve milletimize karşı dürüstüz.'



Yeni yorum ekle