Nasrallah: Lübnan hak ettiğini alamazsa Siyonist rejimin petrol çıkarmasına izin verilmeyecek

Per, 21/07/2022 - 08:00

Hizbullah Genel Sekreteri, Lübnan'ın savaş istemediğini ancak hak ettiğini alamazsa Siyonist rejimin petrol çıkarmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.

Welayet News  - El-Ahbar'ın bildirdiğine göre Hizbullah Genel Sekreteri Seyit Seyyit Hasan Nasrallah, alimlerin katılımıyla düzenlenen yıllık Aşura toplantısında yaptığı konuşmada " savaşa gidebiliriz, gitmeyebiliriz de. Cephe (savaş) açmak gibi bir arzumuz yok, sadece hakkımızı istiyoruz, İsrail ve Amerika teslim olsun diye çıtayı yükselteceğiz, çünkü Lübnan'da çöküş yolu devam ediyor. Bazılarının (Lübnan'da) çözümü teslim olmaksa, bunu asla kabul etmeyeceğiz."diye kaydetti.

Nasrallah, bugün direnişin sadece İsrail için değil, bölgedeki tüm Amerikan projesi için bir tehdit olduğunu kaydederek,  "Düşman bugün kendini zayıf hissediyor ve savaş istemiyor çünkü savaşın sadece Hizbullah'la olmadığını, tüm direniş ekseniyle olabileceğini ve yıkılmasına yol açabileceğini biliyor, bu yüzden savaşın riskli ve maliyetli olduğunu biliyor."dedi.

Nasrallah şöyle devam etti: Lübnan'ın krizden çıkmak için tarihi ve altın bir fırsatı var. Bunu kullanmazsak, önümüzdeki yüz yıl içinde petrol çıkaramayız. Kariş'ten petrol çıkararak manevi başarı aramıyoruz, sadece kendi petrolümüzü çıkarmak istiyoruz; Lübnan hakkını alamazsa işgal altındaki Filistin'de petrol ve gaz çıkarımı asla olmayacaktır.



Yeni yorum ekle