İslam İnkılabi Rehberi'nden ABD'nin mülteci politikalarına eleştiri

Çar, 20/06/2018 - 15:23

İran İslami Şura Meclisi milletvekilleriyle çalışanları İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei'yi ziyaret ettiler.

Welayet News - İran İslami Şura Meclisi milletvekilleriyle çalışanları görevlerinin 3. senesinin başlangıcı dolayısıyla İslam İnkılabı Lideri İmam Seyyid Ali Hamanei'yi ziyaret ettiler.

İnkılap Lideri’nin beyanatının satırbaşları şu şekilde:

Meclis “şüphe”, “özgüvensizlik”, “umutsuzluk” ve “dikkatsizlik” gibi sıfatların sembolü olmamalı. Meclis’in bakışı milli kabiliyetlerimize yönelik umutsuzluğa kapılmamalı.

40 senedir İran milletine karşı en acımasız düşmanlık girişiminin uygulanmasına tanık olmaktayız. Savaş, yaptırım ve güvenlik komplolarından tutun her çeşit yola başvurdular.

Yasa şeklinde Meclis’e sunulan konular ise ülke menfaatlerine karşı işlememeli. Latince konvansiyon denilen küresel sözleşmeler aslında belirli bir yerde hazırlanıyor, yani üye ülkelerin bu aşamada hiçbir etkisi yok.

Büyük güçler kendi çıkarları yönünde bu sözleşmeleri hazırlıyor ve onlara uyan devletler de sözü geçen konvansiyonları onaylıyor. İran gibi bağımsız ülkeler bunu kabul etmediğinde de baskı yapmaya çalışıyorlar.

Bunun tek çözüm yolu ise Meclis’in bizzat yasa oluşturması, örneğin para aklama ve teröre karşı mücadele yasaları yapmalıdır. Sonunun nerelere varacağını bilmediğimiz yasaları içerdiği olumlu maddelerine rağmen kabul etmemizin hiçbir zarureti yok.

Bunlara ilave olarak, Meclis’teki bazı milletvekillerinin “aile” konusunda Batı’dan etkilendiğini de eleştiren İmam Seyyid Ali Hamanei yasa yapma işinde Meclis’in sorunların tam anlamıyla çözümüne odaklanmasını isteyerek şöyle dedi: Batılı yaşam tarzı Aile kavramının gerçek anlamına aykırı olarak büyük sorunları da beraberinde getirmiştir. Bu nedenlerden dolayı da İranlı ailelerin sorunlarını gidermek için Batı’nın kadın, erkek, evlat, anne ve babaya ilişkin sergilediği bakış açılarına dikkat etmemeliyiz.

Küresel sulta düzeninin günden güne daha fazla açığa çıktığını hatırlatan İnkılap Lideri, “ABD’de binlerce çocuğun annelerinden ayırma cinayetinin görüntüleri insanı yıpratıyor, ancak Amerikalılar büyük bir çirkinlikle mülteci çocukları ebeveynlerinden ayırıyor” diye konuştu.

Gelişmiş silahlara sahip birkaç ülkenin Yemen halkına ait bir limanı şiddetli saldırılarla işgal etme girişimini sözü geçen cinayetlerin bir diğer örneği olarak adlandıran İslam İnkılabı Lideri, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: İnsanlık düşmanları aynı zamanda da İran halkının direnişi dolayısıyla bize karşı düşmanlık besliyor ancak İran milleti Allah’ın yardımıyla ülke içindeki birliğini koruyup onlara galip gelecek.

MHA



Yeni yorum ekle