Suriye, ABD’nin ikinci Vietnam’ı olacak

Çar, 20/06/2018 - 14:59

İslam İnkılabı Lideri Özel Danışmanı Velayeti, Suriye'nin son durumunu değerlendirerek, bu ülke ile Fırat doğusunun ABD için ikinci Vietnam olacağını belirtti.

Welayet News - İslam İnkılabı Lideri Özel Danışmanı Ali Ekber Velayeti, bugün Tahran'da düzenlenen bir merasimde gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Velayeti, Avrupa’nın nükleer anlaşma ile ilgili İran’a güvence verip vermeyeceği hususunda, “Kendi şartlarımızı Avrupalı tarafa bildirdiğimiz için bu konuda asla taviz vermeyeceğiz. Avrupalıların kendi görevlerini yerine getrimesi lazım. Aynı zamanda da ABD sabotajlarını durdurmaya çalışmalı” dedi.

Yemen krizi hakkında Velayeti, “Şu anda bu ülkedeki mücahitlerin durumu çok iyi, her geçen gün daha fazla ilerlemelerine tanık oluyoruz. Bunun yanında Husiler ve Yemen Ordusunun rolü de çok etkili olmuştur. Üç yıl süren bombardıman sonrası Yemenli mücahitler daha da güçlü durumdalar. Suudiler ve BAE’liler büyük kayıplar verip geri çekilmek zorunda kalacaklar. Yemen’de kalırlarsa daha fazla hasar görecekler” ifadelerini kullandı.

Velayeti, ABD'nin BM İnsan Hakları Konseyi'nden ayrılma kararına da işaret ederek, şunları kaydetti: İnsan hakları Amerikalılar için politik bir araçtır. Eğer onların lehine olsaydı konseyde kalacaklardı. Ancak insan hakları ABD’lilerin sözlüklerinde başka bir anlam ifade ediyor.

Suriye’nin son durumuyla ilgili olarak Ali Ekber Velayeti, “ABD’nin kendisi oluşturduğu DEAŞ ile Nusra Cephesi şu anda sahada aktif olarak Fırat Nehri’nin doğusunu işgal etmiştir. Suriye ile Fırat doğusu ABD için ikinci Vietnam olacaktır” şeklinde konuştu.

 



Yeni yorum ekle