Batı-Arap koalisyonu, El Hudeyde'de yenilmiştir

Sa, 19/06/2018 - 21:00

Yemen'de son günlerde yaşanan gelişmelere dikkat çeken İran Devrim Muhafızları Komutanı, Batı-Arap koalisyonunun el-Hudeyde'de yenilmiş olduğunu ve yakın gelecekte Yemen halkının zaferine tanıklık edeceklerini vurguladı.

Welayet News - Suudi koalisyon 13 Hazirandan itibaren Yemen'in batısında yer alan Hudeyde liman kentini işgal etmek için geniş çaplı operasyon başlatmıştır.

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi bugün Tahran'da katıldığı bir oturumda yaptığı konuşmada; İran'ın bölgesel başarılarına işaretle, Irak, Lübnan ve Suriye halkının zaferinin direniş cephesinin müstekbir güçler ve uşaklarına karşı zaferi olduğunu ifade etti.

Yemen'de de zaferin çok yakın olduğu ve şu sıralarda Hudeyde'de Arap ve Batı ülkeleri koalisyonunun yenilgisine tanıklık ettiklerini ve yakın gelecekte Yemen milletinin zaferine şahit olacaklarını kaydetti.

Komutan Caferi sözlerinin devamında; bilimsel olarak füzelerinin menzilini arttırma kabiliyetine sahip olduklarını, ancak şimdilik füze menzilini arttırmanın kendi politikaları olmadığını çünkü bu 2 bin kilometrelik menzile düşmanların birçok stratejik hedefin girdiği ve aynı menzilin İran İslam Cumhuriyeti'nin güvenliğini sağladığını ifade etti.

 



Yeni yorum ekle