İmam Hamanei: Amerika bölgede hezimete uğramıştır

Cu, 15/06/2018 - 12:24

Tahran’da Bayramı namazı hutbesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan İslam İnkılabı Rehberi, şeytani güçlerin İran miletine karşı sürekli komplo ve entrika halinde olduklarını ve Amerika’nın da bölgede hezimete uğradığını vurguladı.

Tahran ehalisinden binlerce kişi bu sabah İmam Humeyni (r.a) türbesinde İmam Hamane’nin arkasında Bayram namazı kıldı. İmam Hamanei, Bayram Namazı hutbesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan bazıları:

Allahu Teala, ilahi emre itaat etmekle ilahi rızaya yakınlaşsınlar diye Ramazan ayını mü’minler arasında yararışma meydanı kılmıştır. Allah’a hamdolsun, milletimiz her yıl bu meydanda daha fazla imtiyaz elde ederek bu ayı geçirmektedir.

Her yılı daha önceki yıllarla karşılaştırdığımızda, halk arasında maneviyatın, hayır işlerinin ve insanı Allahu Teala’ya yakınlaştıran amellerin ilerleme kaydettiğini görmekteyiz. Bu sene yaptığım araştırma ve elime ulaşan bilgilere göre, dua, münacat, tevessül ve mev’ize merasimleri her yılkinden daha samimi, daha etkileyici ve geniş katılımlı olmuştur. İşte o yarışma meydanı, budur.

Mescitlerde iftar sofralarının açılması, Allah’a hamdolsun, bir kaç yıldır halk arasında gelenek haline gelmiştir; mescitlerde, caddelerde, sokaklarda, yol kenarlarında sade iftar sofraları açılmakta veya halk arasında iftar paketleri paylaşılmaktadır...Bu, o yarışmada bir ilerlemedir. Kudüs Günü yürüşü ise, ki gerçekten İslam Cumhuriyetinde kendine özgü bir olgudur, bu yıl her yılkinden daha belirgindi. O kavurucu güneşin altında ve sıcak havada, Ramazan’ın 23. gecesinden sonra, geceyi ihya ile geçirdikleri halde meydanlara çıktılar. Bu sene ülkenin şehirlerinin genelinde Kudüs yürüşüne katılım oranı gemiş yıllara göre, daha fazla ve daha çoşkulu olmuştur.

Bu millet uyanıktır, hazırdır; yorgun değildir. Bu milletin yorgun olduğunu diyenler kendileri yorgundur, kendileri neşesizdir; kendilerindekini genelleştiriyorlar ve her kesi kendileri gibi sanıyorlar.

Bir geceyi ibadetle, ihya ile geçirdikten sonra, o heyecan, o çoşku ve neşe ile, kadınıyla, erkeğiyle, yaşılı ve genciyle, bütün kesimleriyle meydanlara çıkan ve o yürüşü düzenleyen bir millet, yorgun değildir, umutsuz değildir. Bu millet, çalışma meydanını yarışma meydanı olarak görmektedir ve bu milletin maneviyeti, morali Allah’ın izni ile gün be gün daha da pekişecek ve artacaktır.

Bu yıl ki Kudüs Günü diğer milletler arasında da daha gelişkin ve geniş katımlıydı. Değişik ülkelerden bize gelen haberler, çeşitli ülkelerde milletlerin Kudüs Günü dolaysıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini gösteriyordu. Bu, düşmanların propaganlarına rağmen, İran milleti ile Müslüman milletler arasındaki yakınlaşmanın artması, yönelimlerinin birbirine daha da yakınlaşması anlamına geliyor.

Elbette ki şeytani güçler İran milletine karşı sürekli komplo kurma halindeler; direnişiyle, muktedirliğiyle ve yüksek yaratıcı düşüncesiyle milletler arasında ulusal yaşam için model oluşturmasından kaygılıdırlar. Bu güçler tabi ki ellerinden geleni yapacaklar ama Allah’ın izni ile yenilgiye uğrayacaklardır.

Amerika Cumhurbaşkanı demişti ki, bu bölgede 7 milyar dolar harcadık ama elimize bir şey geçmedi. Bunun anlamı, yenilgidir. Amerika bölgede hezimete uğramıştır; büyük şeytan onca çabaya rağmen, o kadar titizlikler, entrikalar ve bağırıp çağırmalara rağmen hedefine olaşamamıştır. Sadece para harçamıştır.     

Welayet News



Yeni yorum ekle