Hadi el-Amiri: Haşdi Şabi Güçlü Ve İstikrarlı Bir Şeklide Ayaktadır

Pt, 02/05/2022 - 21:15

Irak Fetih Koalisyonu Lideri, Haşdi Şabi hakkındaki tutumuyla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Haşdi Şabi ayaktadır ve güçlü bir konumdan daha güçlü ve istikrarlı bir konuma doğru ilerlemektedir.’

Welayet NewsIrak Fetih Koalisyonu Başkanı Hadi el-Amiri, Bedir Teşkilatı komutanlarından birinin anma töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Haşdi Şabi’ye yönelik gerçek tehditler dış ve iç tehditlerdir ve bu iki tehdidin farkında olmalıyız.

Eğer güçlü ve bağlı bir şekilde Haşdi Şabi’yi korursak, hiç kimse onu dağıtamaz ama eğer Haşdi Şabi’yi, onun fedakârlıklarını ve konumunu korumak için istenilen rolü yerine getiremezsek, onu kaybederiz.

Haşdi Şabi ayaktadır ve güçlü bir konumdan daha güçlü ve istikrarlı bir konuma doğru ilerlemektedir.’

Haşdi Şabi, 13 Haziran 2014'te, o dönemde Irak'ı tehdit eden IŞİD’in saldırısının ardından Ayetullah Sistani'nin fetvası ile kuruldu. Irak Gönüllü Halk Güçleri, IŞİD’in saldırılarını yenmek için Irak güvenlik güçlerine yardım etmek adına kuruldu ve Haşdi Şabi olarak adlandırıldı.

Irak parlamentosu 26 Kasım 2016'da, Haşdi Şabi’nin Irak güvenlik güçlerinin bir parçası olduğunu belirten bir yasa çıkardı.

IŞİD’in Diyala'nın kuzeyindeki saldırısı Haşdi Şabi tarafından geri püskürtüldü

Irak Haşdi Şabi Teşkilatı yaptığı açıklamada, IŞİD’in Diyala şehrinin kuzeyindeki Kara Tepe bölgesine düzenlediği saldırının Haşdi Şabi tarafından geri püskürtüldüğünü ifade etti.

Haşdi Şabi tarafından yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘IŞİD milisleri ilk olarak Diyala'nın kuzeyindeki Kara Tepe bölgesine havan toplarıyla saldırdı ve Gönüllü Halk Güçlerinin 24. Tugaylığı bu saldırıyla mücadele ederek bu saldırıyı başarısız kıldı.’



Yeni yorum ekle