Hizbullah, direniş partisinden direniş hükümetine dönüştü, bu büyük bir zaferdir

Pt, 11/06/2018 - 16:37

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı; Hizbullah ilk kez 128 sandalyeli Lübnan meclisinde 74 sandalye kazanarak, direniş partisinden direniş hükümetine dönüştü ve bu büyük bir zaferdir.

Welayet News - Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Lübnan seçimleri hakkında yaptığı açıklamada; “Lübnan seçimleri, herkesin Hizbullah’ı Suriye, Lübnan, Irak, Yemen ve bölgeye müdahale ettiği suçlamasını yaptığı bir dönemde gerçekleşti.” dedi.

Süleymani; “Bazı Arap ülkeleri, Arap ülkeleri işbirliği konseyi ve onların aptal sorumluları; İslam’ın gururu olan bir hareketi ve onların en önemli düşmanlarını yenilgiye uğratan ve Müslümanların kalbinde mutluluk yaratan Seyit Hasan Nasrallah’ı terörist olarak adlandırmışlardır.” 

Kudüs Gücü Komutanı, Suudiler 200 milyon dolara harcayarak, Hizbullah ile birlikte olan, sünni olsun yada başka inançtan olan herkesi, İran’ın paralı askeri olarak adlandırmaya çalışmaktadırlar.

Süleymani; “Bizim Kirman Eyaletinden 10 ya 15 kat küçük olan bir bölgede ve kısa bir zamanda 200 milyon dolar harcamak basit bir iş değil. Ama sonuç ne oldu? Beyrut’ta birinci seçilen kişi Hizbullahi bir şahsiyet oldu.” açıklamasında bulundu.

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süylemani; “Lübnan seçimlerinde, Hizbullah ilk kez 128 sandalyeli Lübnan meclisinde 74 sandalye kazanarak, direniş partisinden direniş hükümetine dönüştü ve bu büyük bir zaferdir.” dedi.

 



Yeni yorum ekle