Barzani, Şii mercilere hakareti kınadı

Sa, 29/03/2022 - 07:03

Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri Mesut Barzani, bu partinin mensuplarından birinin dini mercilerinden birine yönelik hakaretini kınayarak, belirgin şahsiyetler ve kutsallara hakaretin kırmızı çizgilerin aşılması anlamına geldiğini ve Kürdistan milletinin ilkeleri ve kültüründe biri yeri olmadığını kaydetti.

Welayet News  - Barzani dün yaptığı açıklamadada, Kürdistan'ın ilkeler ve değerlerinin dini hoşgörü ve barışık yaşama kültürü ile dolu olduğunu ve bölge halkının dini şahsiyetlere saygı duyduğunu belirtti.

Dün, Irak Kürdistan Demokrat Partisi üyelerinden birinin dini mercilerinden birine hakaret içerikli ifade kullanmasının ardından Bağdat'ta düzenlenen protesto eylemi sırasında partinin merkezi eylemciler tarafından ateşe verildi.

Irak Kürdistan Demokrat Partisi üyelerinden Naif el Kürdistani dün paylaştığı bir tweette, ıraklı mercilerinden birine yönelik hakaret içerikli ifadeler kullandı.

Bu hakaretin ardından Bağdat'ta Kürdistan Demokrat Partisi binası önünde toplanan bir grup eylemci, partinin merkezini ateşe vererek, protesto eylemi gerçekleştirdiler.

Eylemciler, dini mercilerin kırmızı çizgileri olduğuna dair sloganlar attı.

El Kürdistani'nin tweetinin ardından Kürdistan Demokrat Partisi bir açıklama yaparak, el Kürdistani'nin bu partinin mensubu olmadığını iddia ederek, tweetin onun kişisel görüşleri olduğunu kaydetti.

Tags: 


Yeni yorum ekle