Almanya’nın Frankfurt Şehrinde Kudüs Günü

Pa, 10/06/2018 - 10:30

Kur’an ve Ehli Beyt Merkezinin daveti üzerine Cumartesi günü yüzlerce insan ‘Dünya Kudüs Gününde’ Siyonist rejimin cinayetlerini protesto ve Filistinin mazlumun halkını savunma için yürüşe katıldılar. Yürüşte son aylarda ABD Cumhurbaşkanın Kudüsü İsrail başkenti ilan etmesi sıkca protesto edilirken, islami direniş cephe hem sloganlarla hem pankartlarla destek buldu. Frankfurt Şehir merkezinden Suudi Konsolosluğuna doğru yürüyen protestocular, son noktada bir miting düzenlediler. Merhum İmam Humeyninin vasiyeti ve İmam Hameneyinin emri üzerine Kudüs gününde toplanan yüzlerce gösterici Filistinin hürriyetini islam ümmetinin hürriyeti olarak nitelendirdiklerini ilan ettiler. Den Haag, Augsburg, Osterholz, Leverkusen ve bir çok şehirden katılan Kudüs gönüllüleri Kudüsün hiç bir zaman işgalci rejime teslim olmayacağını haykırdılar.

İlk konuşmacı Recai, Gazzadan Nakba gününe kadar Siyonist rejimin işledikleri cinayetlerini katliam olarak nitelendirdi. Ardından İbrahim Çakar hoca konuşmada bulundu. İbrahim Çakar Kudüs gününün Zülme karşı direniş ve mazlum halklarla dayanışma mahiyetini taşıdığını ifade ederek İmam Hameneyinin ‘mazlum halkların yanında yer alın’ emrine lebbeyek demek iiçn burda toplandıklarını bildirdi.

Pakistanlı Seyyid Turab ingilizce olarak Filistin ve Ortadoğu halklarının yaşadıkları baskı ve zulmü anlatarak müslümanların dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Filistin ve tüm mazlum halkların yanında olduklarını duyurmaları gerektigini ifade etti.

Son konuşma Kuran ve Ehli Beyt merkezinin başkanı ve banisi mühterem Muhammed Avci hoca tarafından yapıldı. Avci hoca İsrail işgal rejminin ilsam ümmetinin sinesinde hancer gibi oturduğu müddetce savaşların süreceğini ve islam ümmetinin kan kaybedeceğini ifade ederek, Müslümnların duyarsız kalmamalarının altını çizidi. Kudüsün siyonist rejiminin işkaline muadil Mescdiulheramın Suudi krallı tarafından işgal edildiğini bildiren mühterem konuşmacı, tüm dünya müslümanlarına şu çağrıyı yaptı: ’’ Ey dünya müslümanları gelin kendi mukaddes topraklarımıza sahip çıkalım, dökülen kana son diyelim, islam ümmetinin kanının artık dökülmesine müsade etmeyeleim, Velayet şemsiyesi altında, Velayet Fakihe bağlı olarak dünya istikbarının karşısında bir vucüt olarak direnip izzetli bir duruşla dünya müslümanlarına ve mazlumlarına umut kaynağı olalım.’’

Trumpın insanlığa karşı işediği suçlardan yargılandığı bir mahkemenin sahnelenmesiyle miting son buldu.

Welayet News



Yeni yorum ekle