Filistin Direnişinden Hizbullah ve İran'a Teşekkür

Cu, 04/02/2022 - 11:36

İslami direniş hareketi Hamas perşembe günü, Gazze Şeridi'nin güneyinde Hizbullah’ın ve İranlı liderlerin fotoğraflarının bir grup tarafından yakılmasını kınadı.

Welayet News  - Hamas yaptığı açıklamada, bu davranışın Filistin ve halkının değerlerine aykırı olduğunu, çünkü "düşmanımız ve milletin düşmanının sadece siyonist işgal olduğunu" söyledi.

"Hiç kimsenin veya tarafın, Arap ve müslüman kardeşlerimizi rencide etmek için Gazze Şeridi'ndeki özgürlükler ortamını istismar etmeye hakkı yoktur" dedi.

Hamas, Filistin direnişinin İran İslam cumhuriyeti ve Hizbullah tarafından desteğinin teşekkürü ve takdiri hak ettiğini vurguladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İran İslam Cumhuriyeti'nin yanı sıra Lübnan Hizbullah'ının Filistin halkı ve direnişine verdiği desteği bir kez daha takdir etti.

Başta Hamas olmak üzere  Filistinli gruplar, İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan'daki Hizbullah'ın mazlum Filistin halkına yardım etmesini  bu zamana kadar defalarca takdir etiler.

İran ve Lübnan Hizbullah yetkilileri, direniş ekseninin Filistin halkının ve Gazze Şeridi'ndeki kahraman direnişinin yanında olduğunu her zaman vurguladılar.

İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin halkı ve direniş gruplarını her zaman desteklediğini vurgulayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye,  İran'ın bugün Hamas'ın gücünün güçlendirilmesinde kilit rol oynadığını söyledi.



Yeni yorum ekle