İran Dışişleri Bakanlığı Şehit Süleymani suikastına karışan Amerikalılar listesini yeniledi

Ct, 08/01/2022 - 17:18

İran Dışişleri Bakanlığı, Korgeneral Kasım Süleymani ve silah arkadaşlarına yönelik suikasta karışan ve yaptırım listesine alınan Amerikalı şahısların listesini güncelleyerek yayınladı.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "ABD'nin bölgedeki terör eylemleri ve insan hakları ihlallerine karşı koyma" yasası çerçevesinde, ABD'nin eski Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve diğer bazı Amerikalı ismin daha Korgeneral Süleymani'ye yönelik terör cinayetinde ifa ettiği rollerinden dolayı listede yer aldığını bildirdi.

Açıklamada, ismi geçen şahısların sözkonusu terör eylemi ile ilgili olarak uygulama ya da eylem için karar, planlama, organize etme, finanse etme, komuta etme ve destek verme gibi hususlara katıldıklarını, ya da bu barbarca cinayet yoluyla uluslararası güvenlik ve barışa tehdit sayılan terörizmi yaydıklarını kaydetti.

Açıklamada ayrıca ABD yönetiminin bu terör eylemi ile uluslararası kurallar ve sözleşmeleri açık şekilde ihlal ettiği ve suç işlediği vurgulandı.



Yeni yorum ekle