Suudi Arabistan’dan İsrail ve ABD'ye Beddua Yasağı!

Cu, 25/05/2018 - 11:52

Suudi Arabistan skandal açıklamalara devam ediyor. Kral gibi davranan Suudi veliaht prens Muhammed bin Selman’ın “ılımlı İslâm” projelerinden sonra Suud’un önemli âlimlerinden Şeyh Aid El-Karni ve daha birçok davetçi tutuklandı.

Welayet News - Sonradan serbest bırakılan Şeyh Aid el-Karni’nin takipçilerinden birinin sosyal medya üzerinden daha önce Filistinlilere destek için paylaştığı, “Ey Kur’an’ı indiren, bulutları gökyüzünde gezdiren ve düşman saflarını darmadağın eden Allah’ım! Filistinli kahramanlarına, Siyonizm çocuklarına karşı yardım eyle” yazan tweeti tekrar paylaşmasını isteyince herkesi şaşırtan gerçek ortaya çıktı. Şeyh el-Karni 2015 senesinde paylattığı tweetini hesabından silmişti.

Önce Eylül’de Arap ve İslâm dünyasının tanınan vaizlerinden Suudi Selman el-Avde ve Şeyh Aid el-Karni gibi âlimlerin de aralarında bulunduğu 20 kişi tutuklanmıştı. Sonra, Veliaht Selman, Ekim ayında “Önceden olduğumuz hale, tüm dinlere ve dünyaya açık ılımlı bir İslâm ülkesine dönüyoruz” açıklamasını yapmıştı. Daha sonrada Suudi Arabistan Müftüsü, “İsrail’e karşı savaşmanın caiz olmadığını, Hamas’ın terör örgütü olduğunu” (!) şeklinde kan donduran açıklamasıyla İslâm dünyasında öfkeye neden olmuştu.

Son olarak da Suudi imam Kabe imamlarından Sudeysi Amerika’da dudak uçuklatan açıklamalarda bulunmuş ve, “Bugün Suudi Arabistan ve ABD dünyanın iki kutbu. Allah’a hamdolsun dünyayı birlikte yönetiyorlar” demişti.

 



Yeni yorum ekle