Debka ‘Yüzyılın Anlaşması’nın Maddelerini İfşa Etti

Pt, 21/05/2018 - 11:46

Medya organlarının Danold Trump'ın geçtiğimiz bir aylık sürede Yüzyılın Anlaşmasını ilan etmekteki amacı hakkında konuştukları bir sırada, Siyonist bir site anlaşmadaki en önemli başlığın üzerindeki sır perdesini araladı.

Welayet News - Qodsna’nın haberine göre, Tik Debka sitesi bu konuyla ilgili haberinde şunları kaydetti:

Amerikan devleti bazı bölge ülkeleriyle (Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri) yaptığı temaslar sonucunda dört konuda söz konusu devletlerle anlaşmaya vardı. Üzerinde uzlaşılan dört konu şöyledir:

Trump hükümeti bu projeyi açıklayacak fakat Ebu Mazen (Abbas) ve diğer Filistinli liderler bunu kabul etmeyecek. Bazı Arap ülkeleri bunu ret edecek ancak ülke liderleri anlaşmanın olumlu noktaları olduğunu ve İsrail ile Filistin arasında barış anlaşması için müzakerelere zemin oluşturabileceğini duyuracak. Filistinlilerin ( Özerk Yönetim) muhalefeti kesin değil ve Amerika Birleşik Devletleri, Mısır ve Fars Körfezi İşbirliği Konseyi Ülkeleri baskıyla yurtdışında yaşayan bazı Filistinli şahsiyetleri taraf olarak tanıtacak.

Siyonist Rejim Başbakanı Binyamin Netanyahu, Arap ülkeleriyle İsrail arasındaki uzlaşma müzakerelerini başlatan açıklamasını anlaşma sağlanan maddelerle ilişkili olarak ilan edecek. Debka, ‘Yüzyılın Anlaşması’nın aşağıdaki maddeleri kapsayan 9 ana maddesini de şu şekilde saydı: 

1) Batı Şeria'nın yarısı ve Gazze Şeridi'nin tamamında özgür bir Filistin Devleti'nin kurulması.

2) Siyonist Rejim, Batı Şeria bölgesinin büyük bir kısmı ile tüm sınır kapılarının güvenlik sorumluluğunu ellinde bulunduracak.

3) Ürdün Nehri Vadisi tamamen Siyonist Rejim askerinin denetimi altında olacak.

4) Doğu Kudüs’ün bazı mahallelerinin hâkimiyeti Özerk Yönetime devredilecek.

5) Mescidi Aksa’nın hâkimiyeti Ürdün, Filistinliler ve Siyonist Rejim'e ortak olarak bırakılacak.

6) Doğu Kudüs’ün güneyinde bulunan Ebu Des bölgesi Filistin Devletinin başkenti olarak ilan edilecek.

7) Hamas'ın silahlanması durumunda Gazze de Filistin devletinin bir parçası olacak.

8) Filistinlilerin Filistin topraklarına geri dönüş hakkı lağv edilecek ve bunun karşılığında Filistinli mültecilere tazminat ödenecek.

9) Filistinliler ve Arap ülkeleri, Siyonist Rejimi resmiyette Yahudi Millet ve Devleti olarak, Filistin Devletini de Filistin Millet ve Devleti olarak tanıyacak. 

 

kudusgunu.com

 



Yeni yorum ekle