Büyük Dönüş Yürüyüşü Bilançosu: 112 Şehit 13 Bin Yaralı

Pt, 21/05/2018 - 11:36

Filistin sağlık bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Büyük Dönüş yürüyüşünün başladığı 30 mart tarihinden şimdiye kadar 112 Filistinlinin siyonist rejim askerlerince şehit olduğunu, yaklaşık 13 bin kişinin de yaralandığını duyurdu.

Welayet News - İRNA'nın Filistin sağlık bakanlığından naklen bildirdiğine göre şehitler arasında 13 çocuk bulunuyor.

Filistin sağlık bakanlığı ayrıca yaralılar arasında 2 bin 96 çocuk, bin 29 kadının olduğunu duyurdu. Bakanlık ayrıca yaralılar arasında 232'sinin durumunun ağır olduğunu, 32 Filistinlinin de bir uzuvlarını kaybettiğini ve malul olduğunu belirtti.

Kudüs işgalcisi rejim askerleri sadece 14 mayıs tarihinde 65 Filistinliyi şehit ederken en az 2 bin 900'ünü de yaraladı.

Başta İran İslam Cumhuriyeti olmak üzere bir çok ülke ve uluslararası teşkilat ve kurum siyonist rejimin bu cinayetlerini kınadılar.

30 mart tarihinde ve Toprak günü dolayısı ile başlayan barışçıl Büyük dönüş yürüyüşü Gazze şeridinde halen devam etmektedir.

Filistin İslami direniş hareketi Hamas Filistin milletinin kendi haklarını kazanıncaya kadar Büyük Dönüş yürüyüşlerine devam edeceğini duyurdu.

İsmail Heniye de Filistin halkının Gazze'de barışçıl yürüyüşe katılmakla İslam ümmeti tarihinde yeni bir sayfa açtığını belirtti.

 



Yeni yorum ekle