İtalyada Siyonist Rejime Karşı Protesto

Ct, 19/05/2018 - 23:02

İtalyanın başkenti Romada İtalyan ve Filistinli aktivistler ABD elçiliği önünde biraraya gelerek Siyonist rejimin cinayetlerini ve Amerika elçiliğinin Kudüse taşınmasını protesto ettiler.

Welayet News  - İtalyada yüzlerce kişi Trumb’ın Amerika elçliğini Kudüse taşınmasını kıanamk ve Siyonist rejimin son günlerde özellikle İsrail devletinin kuruluş günündeki cinayetlerini protesto etmek için bir araya gelip işgale ve işgalci devlete karşı olduklarını sloganlarla ve bildirilerle kamuoyuna duyurdular.

Mazlum Filistin halkını savunan protestocular, sürgünde olan yüzbinlerce filistinli insanın Filistine dönmesini savundular. İtalyanın ana medyası bu protestoya yer vermedi.

Geçen Çarşamaba günü yüzlerce kişi İtalya parlemantosunun önünde toplanarak ABD elçiliğinin Kudüse taşınmasını ve İsrailin Gazzede işlediği cinayeti protesto etmişken Cumartesi günü Nekbe Gün yıldönümü münasabetiyle binlerce kişi Romada ve Milanoda işgalci siyonist rejimin kuruluşunu protesto etmek için eylemler düzenlemişti. 14 Mayıs Pazartesi günü Nekbe ‘Günü yıldönümünde’ ABD elçiliğinin Kudüste açılmasının ardından Filistinlilerin itirazları büyüdü Siyonist rejimin şiddetle bastırdığı itirazlarda 62 Filistinli canlarını yitirdi.

Welayet News



Yeni yorum ekle