Haşdi Şabi: ABD'ye Yanıt Vermek Yasal Hakkımızdır

Pt, 28/06/2021 - 20:08

Irak Haşdi Şabi Teşkilatı, yaptığı açıklamada; ABD'nin bu teşkilatın mevzilerine yönelik saldırılarına karşılık vermeye ilişkin yasal hakkına vurgu yaptı.

Welayet News  - Haşdi Şabi tarafından yapılan açıklamada, bu saldırı sonucu Suriye'den Irak'a IŞİD unsurlarının sızmasını engellemeye ilişkin verilen görevi yerine getirirken 4 Haşdi Şabi mensubunun şehit olduğuna işaretle, Irak Ortak Harekatı Komutanlığı altında bu şehitlerin görev halinde olup, Irak'ta yabancı güçlere karşı hiçbir faaliyetle meşgul olmadıkları ifade edildi.

Açıklamada; Amerikalıların iddiasının aksine, saldırı düzenlenen noktalarda hiçbir silah deposu veya benzeri bir şeyin bulunmadığı bildirildi.

Bu saldırının Irak'ı, güvenlik güçleri ve Haşdi Şabi'yi terör örgütlerinin lehine zayıflatma çerçevesinde düzenlendiğine dikkat çekilen açıklamada, ABD'nin bu saldırıyla Irak'ın egemenliğini hedef aldığı vurgulandı.

Hükümetin yabancı güçlerin çıkarılmasına ilişkin yaklaşımını takdir eden Haşdi Şabi, yasal olarak Irak topraklarında bu saldırılar ve gerçekleştirenlere karşılık verme hakkına sahip olduklarını kaydetti.

Irak Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü General Yahya Resul de ABD'nin Haşdi Şabi'ye karşı saldırısını kınayarak, herkesi, sükunete ve gerilimi tırmandırmaktan uzak durmaya çağırdı.



Yeni yorum ekle