Bayern Eyalet Meclisi Yeni Polis Yasasını Onayladı

Çar, 16/05/2018 - 22:09

Bayern Eyalet Meclisinde yeni Polis yasası, 68 ‘Hayır’ iki çekimser oya karşı 90 ‘Evet’ oyuyla kabül edildi. SPD ve Die Grüne bu yasasının temel haklara ve Anayasaya karşı olduğunu savundular.

Welayet News - Bu yasayı eleştirmenin ana sebebi, Bayern polisinin hiç bir somut delil olmadan şüpheli bulduklarını göz altına alabilecekleri gibi zanlı herkesden DNA testi ve online takip gibi önlemlere başvurabileceği olmalı. Bundan önce çok istisnai ve tehlikeli durumların dışında polis tutuklama ve göz altına alma için savcılıktan izin almalıydı.. CSU Parti yönetimi gelecek iki yıl içersinde Almanya’nın diğer eyaletlerinin de Bayern’nın bu kararını kendilerine örnek alıp yürürlüğe koyacaklarını duyurdular. Kuzey Ren-Vestfalya ve Aşağı Saksonya eyaletlerinde şimdiden Polisin ‘tehdit içeren’ şüpheli durumlara müsadesiz müdahele edilmesi konuşuluyor.

Bu yasa Bayern meclisinde tartışılırken bir grup genç protestocu meclisin izleyici bölmesinden yüksek sesle itirazlarını duyurdular ‘’Biz burdayız, Sesimizi yükseltiyoruz, Çünkü özgürlüğümüzü çalıyorsunuz’’ sloganlarının ardından genç grubun genel salonda durmalarına müsade edilmedi, gençler ise protestolarını kapılar arkasından sürdürdü.

SPD, Yeşiller partileri ve bağımısz vekiller bu yasay özgürlükleri kısıtlayacağını ve anayasaya aykırı olduğunu savundular. Yeşiller partisinden Katharina Schulze, ‘30 yıldan beri Bayern en az suç oranına sahip olmasına rağmen bu yasayla özgürlükleri kısıtlmanın mantığının olmadığını’ söyledi. SPD eyalet eşbaşkanı Natascha Kohnen ise CSU partisinin halkın itirazlarına kulak vermediğini ve onları hiçe sayarak insanların düşünme ve karar alma yetkilerini inkar ettiğini ifade ederek yeni Polis yasasına sonuna kadar karşı olduklarını ekledi. Bayern onaylanan bu yasayla bir tarafdan vatandaşların polise ve yönetime karşı güvenleri sarsılacağı öngörülürken diğer tarafdan siyasi ve sivil faaliyetler sınırlanacağı bekleniliyor. Özellikle bu yasanın diğer eyaletler tarafından da örnek alınması sözkonusu olduğundan Almanya genelinde daha ciddi ve kapsamlı protestoların örgütlenmesi bekleniliyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle