Bir İşgalci Yahudi Filistinlileri Ezdi

Pt, 10/05/2021 - 19:03

Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik şiddet olayları devam ederken, siyonist İsrailli bir Yahudi işgalci aracını Mescid-i Aksa çevresinde yürüyen Filistinlilerin üzerine sürdü.

Welayet News  - Olayda en az 2 Filistinli ezildi. Olayın ardından Filistinli gençler, İsrailli yerleşimciyi durdurmak için müdahale etmeye çalıştı.

Siyonist İsrail medyası JPost gazetesi, "İsrailli sürücü linç edilmeye çalışıldı. Sürücü kontrolü kaybetti, birkaç kişi yaralandı. Araba durduktan sonra, Filistinliler taşladı. Polis geldi ve havaya ateş açtı." şeklinde yansıtarak olayı çarpıttı.

Bilindiği gibi işgalci İsrail polisi, önceki iki gece Mescid-i Aksa’ya saldırarak namaz kılan Filistinlileri hedef almıştı. 30 bin fanatik Yahudi’nin Mescid-i Aksa’yı işgal girişimi öncesi Filistinlileri baskı altına almaya çalışan işgalci İsrail güçleri, Mescid-i Aksa’daki Kıble Mescidi’nde yatsı namazı kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermi kullanmıştı. Olaylarda en az 205 kişi yaralanmış ve birçok genç tutuklanmıştı.



Yeni yorum ekle