Ayetullah Cevadi Amûlî: Derûnî sorunumuzu çözebilirsek ilahî fıtratın çiçek açma zemini oluşacaktır

Pt, 07/05/2018 - 21:31

Davetsiz misafirleri gönül dünyamıza çağırmadığımız taktirde Kur'an'a dönük kavrayışımızda bir zorluğun çıkmayacağını belirten Ayetullah Cevadi Amûlî, derûnî sorunumuzu çözüme kavuşturduğumuzda ilahî fıtratın çiçeklenme ortamının oluşacağını vurguladı.  

Welayet News - Ayetullah Cevadi Amûlî gözetimindeki İsra Yüksek Eğitim Enstitüsü ve ilmî medreselerin üstadları, öğretmen haftası münasebetiyle İsra Uluslararası Vahyani İlimler Merkezinde, Kur'an’ı Kerim’in büyük müfessiri Ayetullah Cevadi ile buluştu.

Buluşmada öğretmen haftasını kutlayarak üstadları taktir eden Ayetullah Cevadi Amûlî, şu ifadelere yer verdi: “Kur'an’ı Kerim insanın fıtratıyla, varlığıyla aynı dili konuşur, o yüzden ruhumuz için tanıdıktır. Eğer davetsiz müsafirleri içimize çağırmazsak Kur'an’a dönük kavrayışmızda bir zorluk çıkmayacaktır. Ama sorun şu ki, evsahibi ile uyumlu olmayan davetsiz müsafirleri içimize davet ediyoruz”.

“Allah Teala Kur'an’da, insanı yazısız boş bir levha gibi değil, bir sermaye ile birlikte yarattığını buyurmuştur. O yüzden, bu sermaye ile, evsahibi ile uyumlu misafirleri gönül dünyanıza davet etmeniz gerekir”

“Eğer bu derûnî sorunumuzu çözebilirsek, bizdeki o ilahî fıtratın çiçeklenme koşulları oluşacak ve bizim için Hz. Resûl ve ilahî kelam saadete nail olmak için açık ve engelsiz bir yol olabilecektir”.

“Şunu bilelim; eğer istersek bize vereceklerdir, yeter ki bir kimse Allah’ın diliyle, kelamıyla aşina olsun, o zaman Allah’la konuşabilecektir, ondan isteyebilicektir, bu ise Kur'an’dan ve Ehli Beyt’ten (a) faydalanarak, onlardan beslenerek ancak mümkündür”.

Ayetullah Cevadi Amûlî, konuşmasının sonunda, üstadlara, öğretmenlere hayir duasında bulunarak, “Kuran’ı Kerim’in huzurunda olduğunuz için Allah’a şükredin. Bu mütekellimin (Allah) siz değerli üstadlarla özel tekellümde bulunmasını ve sizleri özel elçileri olarak kılmasını diliyorum” ifadesine yer verdi.       

Welayet News



Yeni yorum ekle