Arap Devletleri Filistin Davasına İhanet Etmeye Devam Ediyor

Sa, 01/12/2020 - 10:09

ABD Başkanı Donald Trump'ın tehdit politikası sayesinde BAE ile normalleşen Siyonist İsrail, iki ülke arasında hava yolu seferleri Suudi Arabistan üzerinden yapılacak.

Welayet News  - Arap devletleri Filistin davasına ihanet etmeye devam ediyor. ABD'nin himayesindeki Siyonist İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ile normalleşme kararı almış, iki ülke arasında hem ticaret hem de hava yolu seferleri başlaması için anlaşmaya varılmıştı. BAE seferi yapan İşgalci İsrail uçakları için Suudi Arabistan hava sahasını açma kararı aldı. Kararda ABD Başkanı Donald Trump'ın Yahudi damadı ve danışmanı Jared Kushner'in etkili olması dikkat çekti.

KÜRE SİYASETİ YİNE İŞE YARADI

ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve geldiğinde ilk ziyaretini Suudi Arabsitan'a yapmış, Mısırın darbeci lideri Sisi ve Suudi Kralı Salman ile küre etrafında poz vermişti. O günden sonra Ortadoğu'da küre siyasetinin etkili olmuş, ABD'nin Filistin'de aldığı tüm gayrimeşru kararlara Suudi Arabistan ve Mısır yönetimleri ses dahi çıkaramamıştı.

Beyaz Saray kaynaklarının aktardığı habere göre, Siyonist İsrail yönetimi ABD'den, Suudi Arabistan'ın hava sahasını kullanmak için aracı olmalarını talep etti. Talebin ardından, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in Suudi yetkililerle görüşmeler gerçekleştirdiği ve hava sahasının kullanımı için izin aldığı ifade edildi. Bu sayede İsrailli hava yolları, BAE seferlerini daha kısa bir rotadan gerçekleştirme imkanı elde etti.

İsrail ile BAE, 15 Eylül'de ABD'de imzalanan anlaşmayla, resmi olarak ilişkilerini normalleştirme kararı almıştı. Suudi Arabistan'ın da benzer bir adım atmak için girişimlere devam ettiği ifade ediliyordu.



Yeni yorum ekle