El Husi: Arap Rejimleri ABD Seçimleri Karşısında Çaresiz Kaldı

Per, 05/11/2020 - 07:27

Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı, ABD'ye bağlı Arap rejimlerinin bu ülkedeki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonuçları karşısında çaresizliğine dikkat çekerek, bu rejimlerin kontrolleri altındaki ülkelerin halkını düşünmeye çağırdı. 

Welayet News  - Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali el-Husi, ABD'ye bağlı Arap rejimlerinin son günlerdeki sessizliğini, bu rejimlerin kontrolleri altındaki halka bir mesaj olarak nitelendirdi. 

Muhammed Ali el-Husi Çarşamba günü attığı twitte şunları yazdı: ‘Bölgedeki ABD'ye bağlı rejimler, mevcut ABD seçimleri karşısında donup kalmış ve çaresiz hale gelmiştir. 

Ama milletlerin bilmesi gereken şey, bu rejimlerin iradelerinden mahrum bırakılmasının, savaşlarının devam etmesinin ve Arap ülkelerimizin yeteneklerinin yok edilmesinin ana nedeni olduğudur. Mevcut gerçekliğin tekrar gözden geçirilmesi, çözümleri kendileri yaratma konusunda güçlü bir iradeye sahip olan uluslarla başlar. 

Suudi Arabistan'ın, bazıları Bahreyn, BAE ve Sudan gibi Arap merkezli ülkeleri, son zamanlarda Tel Aviv rejimiyle ilişkilerini normalleştirmişken, ABD Başkanı Donald Trump'ın başkanlık seçimlerinde yenilmesinden endişe duyuyorlar; Son rakamlara göre, Trump’ın Demokrat rakibi Joe Biden en fazla seçim oyuna sahip ve önemli eyaletlerdeki durumu da zamanla ve kalan oyların sayımıyla daha iyi hale gelecektir.’ 

ABD başkanlık seçimleri salı günü yapıldı ve bazı eyaletlerde oy sayımı hala devam ediyor. 



Yeni yorum ekle