Arap Birliği Siyonist Rejimi Kınayamadı

Per, 10/09/2020 - 10:47

Arap Birliği dışişleri bakanları toplantısı, bazı bakanların sabotajı nedeniyle Arap ülkeleri ile işgalci Siyonist rejim arasındaki uzlaşmayı kınayan bir kararı kabul edemeden sona erdi.

Welayet News - Fars Haber Ajansı'na göre, dün düzenlenen sözkonusu oturumda  bazı  Arap ülkeleri, Filistin yönetiminin, BAE ile Siyonist rejim İsrail arasında  ilişkilerinin normalleşmesine karşı sunduğu karar taslağının kabul edilmesini önlediler.

Filistin yönetiminin sunduğu taslakta, ''BAE, Amerika ve İsrail arasındaki üçlü anlaşma, Filistin sorunundaki Arap ülkelerinin fikir birliğini zayıflatamaz.' cümlesine yer verilmişti.

Bu arada Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Filistin'in  Arap Birliği toplantısı öncesi ırkçı İsrail ile  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki normalleşmeye karşı hazırladığı karar taslağının bazı Arap ülkelerince kabul görmemesinden üzüntü duyduğunu açıkladı.

Hamas Sözcüsü Hazım Kasım,  yaptığı açıklamada, "Arap Birliğinin BAE ile siyonist taraf arasındaki normalleşme anlaşmasını kınayan bir karar tasarısını kabul etmemesi üzücü." dedi.

Arap Birliğinin bu kararı çıkaramamasının İsrail ve ABD yönetimini, Filistin davasının tasfiyesiyle ilgili planı sürdürmeye teşvik ettiğine dikkati çeken Kasım, "Arap Birliği, siyonist yapı ile normalleşmeyi reddeden Arap ulusunun vicdanının sesi olmalıdır." diye konuştu.

BAE ve ırkçı İsrail, ABD Başkanı Donald Trump'ın BAE ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesini kolaylaştırma çabalarının ardından 13 Ağustos Perşembe günü diplomatik ilişkilerin tamamen normalleşmesi konusunda bir anlaşmaya vardı.

BAE'nin Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirme hamlesi, birçok İslam ülkesinden ve Filistin direniş gruplarınca kınandı.

BAE ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin imza töreninin önümüzdeki Salı günü Beyaz Saray'da yapılması planlanıyor.



Yeni yorum ekle