Şam’ın güneyindeki operasyon başlıyor

Ct, 21/04/2018 - 07:33

IŞİD unsurlarının Şam’ın güneyini tahliye etme önerisini reddetmesi üzerine Suriye ordusunun önümüzdeki saatlerde operasyona başlayacağı bildirildi.

Welayet News - El Meyadin televizyonunun haberine göre yerel kaynaklar, Suriye ordusunun önümüzde saatlerde Şam’ın güneyindeki IŞİD unsurlarına yönelik operasyonu başlatacağını söyledi.

Suriye ordusunun IŞİD militanlarına Şam’ın güneyindeki Yermul ve Haceru’l Esved bölgelerini tahliye etmeleri için 48 saat süre verdiği; ancak IŞİD’in tahliyeyi reddettiği bildiriliyor.

Öte yandan el-Alem televizyonu Şam Temsilcisi Hüseyin Murtada, birkaç dakika önce sosyal medya hesabı üzerinden Haceru’l Esved’deki IŞİD ve Nusra mevzilerinin vurulduğunu bildirdi.

Doğu Guta’nın silahlı gruplardan temizlenmesinden sonra Şam’ın dış semtlerinde sadece Yermuk ve Haceru’l Esved ile Tadamun’un bir kısmının silahlı grupların işgali altında kaldığı bildiriliyor.

Şam yakınlarındaki Doğu Kalamun’da bulunan Dumeyr bölgesindeki silahlı gruplar, Türkiye sınırındaki Cerablus’a nakledilmeyi kabul etmişti.

 

Tags: 


Yeni yorum ekle