Londra eski Belediye Başkanı: İngiltere ve ABD petrolün peşinden gidip dünyayı felakete sürükledi

Cu, 20/04/2018 - 12:30

İstanbul'da gerçekleşmekte olan 2. Avrupa İslamofobi Zirvesi'ne katılan Londra Eski Belediye Başkanı Ken Livingstone "İngiltere ve ABD petrolün peşinden giderek dünyayı felakete sürükledi. Zaten İslamofobi'yi tırmandıran da 11 Eylül süreciydi" dedi.

Welayet News - Londra Eski Belediye Başkanı Ken Livingstone, bugün Müslümanlara yönelik olarak nefret ve ayrımcılığın farklı dönemlerde farklı grupları hedef aldığını aktardı:

"Çocukluğumun geçtiği kasabada ‘siyahi bir insana dokunma çünkü o kirli' deniyordu. Ancak bundan 100 yıl önceye gittiğimizde; tehdit olarak görülen grup Yahudilerdi. Hatta Daily Mail gazetesi göçmenlere karşı kampanyaları bizzat yürütüyordu. 1903 yılında ‘Yahudiler, İngiltere'ye suç ve hastalık getiriyor' dediler. 10 yıl sonra bu İrlandalılar oldu. Babam gemilerde çalışmış her ırka ve dine hoşgörülü bir adamdı. Amcam ise bir faşist ve bana hep ikinci bir baba gibiydi. Ancak zaman içinde faşist partiye üye amcamla ayrıştık. Hatta ben siyasete atılıp bu tutuma karşı savaşmaya başladığımda, beni bir daha görmek istemedi" dedi.

İslamofobinin 11 Eylül ile birlikte tırmanışa geçtiğini hatırlayan Livingstone "Islamofobi, 11 Eylül'den sonra ciddi bir boyuta vardı. Medya, ‘İslami terörist' kavramına kafayı taktı. Bin Ladin üzerinden ‘Müslüman teröristlerle' ilgili basına yansıyanlar son derece ağırdı. Örneğin Müslüman teröristlerin nasıl avlandığına dair programlar yapılıyordu" dedi.

Günümüzde pek çok siyasetçinin ve siyasi liderin göçü olumsuz bir şey gibi göstermesinin yanlış olduğunu savunan Livingstone "Göç, ekonomi için iyidir. Trump'ın sınırları kapatma tehdidinin bir karşılığı yok. Göçmenler, geldikleri ülkelerdeki evleri insanların ellerinden alıyormuş gibi bir algı yaratılıyor Halbuki bu yanlış, onlar ekonomiye katkı sağlıyor" diye konuştu.

‘İNGİLTERE VE ABD PETROL UĞRUNA DÜNYAYI FELAKETE SÜRÜKLEDİ'

ABD ve İngiltere'nin petrol ve kazanç uğruna insanlığı felakete sürüklediğine işaret eden Livingstone "Ingiltere ve Amerika hep petrolün peşinden giden taraf oldular ve böylece insanlığı felakete sürüklediler. Bu Süveyş Kanalı'nı ele geçirmek için Mısır'ı işgallerinde de böyle oldu, Libya'da Kaddafi'yi düşürdüklerinde de, Suriye'deki süreçte de. Onların o topraklara sözde demokrasi götürme peşindeydi. Halbuki arka planda başka bir oyun vardı" dedi.

İslamofobi'nin bizzat dönemin ABD Başkanı Jimmy Carter tarafından körüklendiğine işaret eden Livingstone "Tüm bunların ötesinde İslamofobi üzerine yağ döken Jimmy Carter'dı. Regan'a karşı kaybedeceğini anlayınca oval ofiste CIA ile birlikte Afganistan'ı işgal etmeye karar verdiler" diye ekledi.

 



Yeni yorum ekle