İran'dan Türkiye'ye eleştiri: Bölgenin fırsatçı bazı ülkeleri, bazen Suriye’nin lehine bazen de aleyhine bazı işler yapmaktadır

Cu, 20/04/2018 - 10:25

Uluslararası 35. Kuran-ı kerim yarışmalarının açılışında bir konuşma yapan Velayeti, ‘’Bölgenin fırsatçı bazı ülkeleri, bazen Suriye’nin lehine bazen de aleyhine bazı işler yapmaktadır fakat bu politikaların kalıcı olmadığını bilmeliler’’ dedi.

Welayet News - Velayeti, İslam düşmanlarının bölge ülkelerini parçalama hedefinde olduklarını belirterek, 'Eğer, İran, Irak ve Suriye'yi desteklemeseydi bu ülkeler işgal altına girmişti'' dedi.

Velayeti, ‘’Eğer Arabistan, Yemen’den çıkmazsa, Vietnam’ın Amerika’nın bataklığı olduğu gibi Yemen de Arabistan’ın bataklığı olur’’ dedi. 

Velayeti Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) ile ilgili olarak, ‘’Bunlar KOEP vasıtası ile İran’a baskı uygulayabileceklerini düşünüyorlar ve KOEP’ten içeriksiz bir kabuk yaratmak istiyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz, onlar KOEP’i yırtarlarsa biz ateşe veririz’’ dedi. 

Velayeti, İran'ın  direnişin bir simgesi olarak bütün bölge ülkelerinin toprak bütünlüğünü desteklediğini belirterek, bu konuda direniş güçleri ve ülkelerin toprak bütünlüğünün korunmasına yönelik desteklerinin de süreceğini söyledi.

 



Yeni yorum ekle