ABD Suriye'ye Yeni Saldırı Peşinde

Per, 19/04/2018 - 12:01

Amerikalı yetkililer, Suriye'ye yönelik başarısız saldırı sonrası bu ülkeye saldırmak için yeni bir senaryo geliştirmekte olduklarını belirtiyorlar.

Welayet News - Reuters'in Amerikalı yetkililerden naklen bildirdiğine göre Amerika, İngiltere ve Fransa'nın Suriye aleyhindeki saldırısı ardından Amerikan yönetiminin yaptığı değerlendirmeler bu saldırının başarısız olduğunu ve Şam yönetimi üzerinde önemli bir olumsuz etki bırakmadığını, bunun için de Amerikan yönetiminin yeni bir saldırı peşinde olduğunu gösteriyor.

Bu haber ajansı, Şam'ın kendi kimyasal silahlar deposunun önemli bir kısmını başka bir bölgeye aktarmayı başardığını iddia etti.

Öte yandan Rusya Duma Savunma Komitesi Başkan Yardımcısı Andrey Krasov, batı koalisyonunun Suriye’ye yeni füze saldırılarının mümkün olduğunu bildirdi.

Krasov Rus haber ajansı Ria Novosti’ye yaptığı açıklamada, “Yeni bahaneler altında batı koalisyonunun yeni füze saldırılarında bulunması mümkün” ifadesini kullandı.

Parlamenter, Suriye topraklarında Rusya, Iran ve Suriye’nin katılımıyla uzun zaman önce  IŞİD teröristlerine darbe vurulduğunu, ABD’nin akıllı füzelerinin ise gönderdikleri yere gitmediğini belirtti.

Krasov şu şekilde devam etti:

“İşin aslı, IŞİD’e uzun zaman önce Suriye topraklarında darbe vuruldu, peki onlar kimle savaşmayı planlıyorlar? Yeni akıllı füzeler gönderebilirler, fakat bizim batılı partnerlerimizin bu füzeleri gönderdikleri yere gitmeyebilir.”

Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı Danışmanı, ABD ve müttefiklerinin yakın zamanda IŞİD’e Suriye ve Irak’ta darbe vuracağını açıklamıştı.

 



Yeni yorum ekle