Düşmanı Yenmek İçin Saldırı Moduna Geçmeliyiz

Per, 19/04/2018 - 00:59

İmam Hamanei bugün öğleden önce İstihbarat Bakanı'yla bu bakanlığın çalışanları ve müdürlerini kabul etti.

Welayet News - İstihbarat Bakanlığı’nın İslam İnkılabı’ndan ortaya çıkıp İmam Humeyni’nin (r.a) evladı olduğunu bildiren İmam Hamanei, “İşte bu nedenden dolayı da İstihbarat Bakanlığı’yla ilgili tüm yetkilileri yüzde yüz devrim yolunda adım atmalı; bu bakanlıkta tek bir siyasi eğilim var ve o da İnkılapçı eğilimdir” ifadelerinde bulundu.

İnkılap Rehberi sözlerinin devamında karşı cephenin İslami düzene yönelik açtığı büyük ve karmaşık savaşa da işaret ederek, şöyle dedi: Bir tarafı İslam Cumhuriyeti ile diğer yanı da düşmanlardan oluşan büyük bir cephenin bulunduğu birer savaş meydanının tam ortasındayız. Ancak onların istihbarat sistemleri sahip olduğu tüm olanaklarına rağmen şimdiye dek hiçbir halt edememiştir. Tabii ki bu savaşı ihmal edersek hezimete uğrayacağız.

Sözü geçen karmaşık savaşın farklı boyutlarını değerlendiren İmam Hamanei, “Bu savaşta çeşitli yöntemlerin kullanılması söz konusu; bilgilerin çalınması, karar organlarının hesaplamalarını değiştirme ile halkın inancını bozma konusundan ekonomik ve mali krizlerle güvenlik sorunlarını oluşturmaya kadar” şeklinde konuştu.

Döviz alışverişinde meydana gelen son gelişmeleri yorumlayan İslam İnkılabı Rehberi, sözlerini şöyle sürdürdü: Bu tarz konuları daha derinden dikkate aldığımızda yabancılarla onların isithbarat sistemlerinin ayak izlerine rastlayabiliriz. Bu savaş ile düşmanın planları karşısında dimdik durmalıyız. Fakat düşmanı yenmemiz için savunma ile yetinmeyip saldırı moduna da geçmemiz lazım.

Sözlerinin bir diğer kısmında ülkenin istihbarat teşkilatlarını daha fazla işbirliğiyle profesyonel rekabet içerisinde olmalarını isteyen İmam Hamanei, “Yolsuzlukla mücadele meselesini ciddiye alıp asıl akımlarının önünü engellemeliyiz; zira yolsuzluk sorunu, toplum ile bireylerin psikolojik açıdan mahvedilmesine yol açabilir” beyanatında bulundu.

 



Yeni yorum ekle