İran: ABD'nin Suriye saldırısına çok ciddi karşılık verilecek

Pt, 16/04/2018 - 14:29

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Burucerdi, bugün basın mensuplarına yaptığı bir açıklamada gündemdeki konuları değerlendirdi.

Welayet News - İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politikalar Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada ABD ile müttefiklerinin Suriye saldırısına karşı sert bir tepki gösterdi.

Burucerdi, Irak ve Suriye'deki yenilginin ABD gibi bir süper güç için çok ağır geldiğini belirterek, ABD, Fransa ve İngiltere’nin Suriye’ye yönelik düzenlediği saldırının göstermelik bir hareket olduğuna dikkati çekti.

Burucerdi ilaveten, “Onlar sahada yenilgiye uğrayan teröristlere moral vermek için elinden gelen herşeyi yapılyorlar” dedi.

ABD’nin Suriye saldırısının sonucunun evrensel kınamadan başka birşey olmayacağını dile getiren Burucerdi, “ABD ile müttefiklerinin Suriye’deki eylemlerinin devam edeceğini düşünmüyorum” değerlendirmesini yaptı.

Alaaddin Burucerdi, Suriye’deki denklemlerde İran ile Rusya'nın önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, “İran her daim İslami direnişe destek verecektir. Dolayısıyla askeri açıdan değersiz olan Suriye saldrısı ABD için bir başka siyasi hezimettir” açıklamalarında bulundu.

ABD ile müttefiklerinin Suriye saldırısının uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyleyen İranlı yetkili, “ABD, İsrail ve müttefiklerine verilecek olan yanıt bir anda değil onlara çok ciddi bir karşılık verilecek” diye konuştu.

 



Yeni yorum ekle